Mobirise

Bemutatkozás

A Tápiósági raklapüzemben a gyártás 1990-ben kezdődött meg.

Az üzem dinamikus építése - a technológiai követelmények figyelembe vételével – 1993-ban kezdődött, és napjainkban is tart. Immár az ország – egyik – legnagyobb üzemeként tartanak számon bennünket.


A gyár területe 6,5 ha, melyből 4 ha nagy szilárdságú térbetonnal, aszfalttal burkolt, így mindenféle gumikerekes jármű csak stabilizált felületen mozog.


Az üzem magyarországi beszerzésű, főleg nemesnyár fűrészipari alapanyagból dolgozik, az ebből előállított fűrészáruból készülnek a különböző rakodólapok, a megrendelőink igénye szerint. A telepen minden feltétel adott, amire egy jól felszerelt raklapgyárnak szüksége lehet.


10-12 ezer m3 alapanyagot tudunk egyszerre tárolni, az átlagos alapanyag készletünk 3-6000 m3, ami jellemzően egy havi alapanyag igényünket biztosítja. Az alapanyag stabil ellátásában jelentős szerepe van az üzemhez kapcsolódó 1700 ha nyárfa erdő birtoklásának. Ez garantálja az üzem folyamatos működését és a vevőink megbízható kiszolgálását.


A fafeldolgozás automata, főleg kemény fémlapkás körfűrészekkel működő gépsorokkal történik, a megfelelő kiegészítő gépek segítségével. 10cm-től 1m átmérőig mindent fel tudunk dolgozni, és a technológia garantálja a nagy méretpontosságot és az alacsony önköltséget.


A saját előállítású raklapelemekből automata szögező géppel gyártjuk a rakodólapok zömét, az egyedi illetve a kis szériákat szögező pisztolyokkal készítjük. Az üzem kapacitása havonta 70-90000 db rakodólap, ami évi egymillió darab rakodólap előállítását teszi lehetővé. Rendelkezésünkre áll – három db szárítókamra, melyek össz kapacitása 12600 db EUR rakodólap – vagyis mintegy húsz kamion – egyidejű szárítására alkalmas.


A szárítókamrák alkalmasak a rakodólapok ISPM 15. sz szabvány által előírt hőkezelésére is.
Rakodólapjainkat és félkész termékeinket fedett színek alatt tároljuk / össz 3166 m2/, a rakodólap-tároló szín alá befér egy kamion is, így időjárástól függetlenül, bármikor tudunk rakodni. Ez a szárított raklapoknál bír jelentőséggel.


Az üzem minden zárt helyisége / össz 3384 m2 / fűthető, ami azért fontos, mert télen a fagyos deszkát nem lehet szegelni repedés nélkül. A fűtött helyiségekben azonban megoldott a szegelés előtti fagymentesítés, így télen is biztonsággal és jó minőségben tudjuk kiszolgálni vevőinket.


2009-től gyártunk lécbetétes bútorlapot is össz kapacitásunk 6000 m3/év.


A beszállított alapanyag a gyár területét rakodólap, raklapelem, fűrészpor és apríték formájában hagyja el, így a feldolgozás teljes vertikuma rendezett.


Technológiai színvonalunk, technikai felszereltségünk és munkatársaink 20 éves szakmai tapasztalata garancia az Önök – minden szempontból megfelelő – kiszolgálására.